Skip to main content

Voor een beter gazon

Hier moet je op letten als je een blokhut gaat kopen

Tags:

Een blokhut in je tuin is op verscheidene manieren een echte uitkomst. Want of je deze nu gebruikt als opslagruimte, als tuinhuis, kantoor of als fietsenstalling, voor elke tuin en elk doeleinde zijn er blokhutten te vinden. Je hebt een ruime keuze met betrekking tot het formaat, het materiaal, de stijl en de montage en kunt zo echt een blokhut samenstellen die bij je past. Koop je deze online, dan heb je nog meer keuze en het kan soms lastig zijn om een beslissing te maken. Wij helpen je bij het uitkiezen van de beste blokhut voor in jouw tuin.

Het formaat van je blokhut

Het is verstandig om goed na te denken over de afmetingen van de blokhut. Want deze hebben direct invloed op de prijs en op de hoeveelheid ruimte die in je tuin wordt ingenomen. In sommige gevallen is het dus beter om voor een kleiner exemplaar te kiezen, zodat je zeker weet dat het past binnen je budget en binnen de ruimte die je tot je beschikking hebt. Vraag jezelf ook af wat je met je hut wilt doen. Als je er fietsen in op wilt kunnen stellen, dan moet daar natuurlijk wel ruimte voor zijn. Heb je een scooter, dan heb je een nog grotere hut nodig. Hoeveel tuingereedschap wil je erin kwijt? Denk goed na over het formaat, zodat je met de juiste afmetingen thuis komt.

Het materiaal

De meeste blokhutten worden gemaakt van hout, maar tegenwoordig wordt er ook steeds meer kunststof aangeboden. Hout moet goed worden onderhouden, omdat het slecht tegen de weersomstandigheden kan. Je moet het dus regelmatig beschermen tegen regen en ook tegen zonneschijn. Kies daarom altijd voor een geïmpregneerd hout, zodat je aanzienlijk minder tijd aan onderhoud hoeft te besteden.

Kunststof is een materiaal dat helemaal geen onderhoud nodig heeft en dat niet door de wisselvallige weersomstandigheden in Nederland wordt beïnvloedt. Ook leeft het niet en is er geen sprake van uitzetten en krimpen als de temperaturen veranderen. Kunststof is te krijgen in een houtlook uitvoering, waardoor je het warme uiterlijk van hout combineert met de voordelen van kunststof.

De stijl van je blokhut

Uiteraard is het ook belangrijk dat de blokhut past bij je smaak en bij je tuin. Daarom worden er verschillende blokhutten aangeboden in verschillende stijlen. Denk dan bijvoorbeeld aan een moderne hut met een plat dak, een traditionele hut met een puntdak, blokhutten met een wolfskap, een zadeldak of een lessenaarsdak, enzovoorts. Daarnaast kun je kiezen uit een blokhut met een 5-hoekige vorm. En als je je hut op maat laat ontwerpen, is alles mogelijk.

Welke hut is het beste voor jou?

Je hebt bij het kopen van een blokhut nog andere beslissingen te maken. Hoe wil je bijvoorbeeld dat de montage gebeurt, doe je dat zelf of laat je dat doen? Welke extra opties wil je laten toevoegen, zoals het soort deur, de ramen de afwerking enzovoorts? Als je al deze vragen beantwoord hebt, dan kom je uiteindelijk vanzelf uit op de beste blokhut voor jouw situatie. Bestel deze online bij iGarden en je hebt hem binnen de kortste keren in huis.