Skip to main content

Voor een beter gazon

Een hedera kopen, iets voor u?

Tags:

Vindt u een groene schutting vaak mooier dan een schutting van hout? Dan is een hedera kopen hoogstwaarschijnlijk echt iets voor u! De hedera is een snelgroeiende plant die uw schutting binnen een mum van tijd bedekt. De hedera wordt ook vaak klimop genoemd. De hedera schutting is ideaal voor eenieder die op zoek is naar een mooie en groene schutting. Bovendien zorgt een hedera kopen voor meer dan voldoende privacy. De hedera heeft namelijk een dichte begroeiing, waar voorbijgangers niet snel doorheen kijken. Deze plant werkt dan ook net zo effectief als bijvoorbeeld een houten schutting.

De plant groeit ontzettend snel

De hedera staat bekend om de eigenschap ontzettend snel te groeien. Dat is fijn als u een hekwerk heeft laten plaatsen dat uiteindelijk een hederaschutting moet worden. Als u de erfafscheiding plaatst zodat u meer privacy heeft, heeft u waarschijnlijk het liefst direct een mooie groene schutting. Wanneer u het groeiproces toch iets te lang vindt duren, kunt u ook voor een kant en klare hederaschutting kiezen. Daarvoor betaalt u in de meeste gevallen overigens wel meer.

Een hedera helix kopen

Er zijn verschillende soorten hedera. De hedera helix is waarschijnlijk het meest bekend in ons land. Deze hedera heeft kleine en groene bladeren. Voor de meeste mensen voldoet deze hedera. Toch kan het zo zijn dat u liever een ander type hedera heeft. Wat denkt u bijvoorbeeld van de hedera algeriensis? Deze klimop heeft een groen blad met daarop witte vlekken. De Algerijnse klimop, zoals deze variant ook wel genoemd wordt, is ontzettend winterhard. Als u een klimop wilt, is het aan te raden om u goed in de verschillende soorten te verdiepen.

Een hedera kwekerij bezoeken

Wilt u een goed beeld van de verschillende mogelijkheden? Dan is het geen slecht idee om een hedera kwekerij te bezoeken. Het is overigens niet onverstandig om ook specifiek daar uw hedera te kopen. Wanneer u deze in een professionele kwekerij koopt, bent u immers vrijwel zeker van een gezonde hedera. Bovendien is men daar in staat om u het beste advies te geven. Een hedera kopen alleen is immers niet voldoende. Wanneer u een kleine plant koopt, heeft deze ook verzorging nodig. Bij de kwekerij kunnen ze u precies vertellen hoe u de plant verzorgd en hoe u een hederaschutting mooi kunt houden.

Een kant-en-klare schutting

Eerder gaven we al aan dat u naast een hedera kopen, ook een complete schutting inclusief begroeiing kunt kopen. Dat is een goed alternatief als u vooral de erfafscheiding en uw privacy belangrijk vindt. Indien u meer tijd heeft, is het geen slecht idee om een losse hedera te kopen. Het kan immers best leuk zijn om de plant te zien groeien en bovendien bent u zo goedkoper uit! Omdat de plant snel groeit, duurt het niet lang voordat ook uw schutting helemaal groen is. Overigens hoeft u het gaaswerk niet zelf te vlechten. Het gaaswerk kunt u immers ook los bestellen. Wanneer u besluit om een hedera te kopen, heeft u dus veel mogelijkheden!